פציעת המסטרינג

פציעת המסטרינג חוזרת – למה זה קורה?

הכירו את אתלטיק קליניק: מכון פיזיותרפיה, הבית של הספורטאים

מכון פיזיותרפיה מתקדם לרפואה אורתופדית ופיזיותרפיה. במרכז תפגשו את הרופאים ואנשי המקצוע המומחים ביותר בתחומם כולל אורתופדיה, שיקום, אימון, תזונה וליווי מקצועי.

 

פציעת המסטרינג חוזרת הינה בעיה מרכזית בספורט, במיוחד במקצועות כמו כדורגל או פוטבול. בליגת הפוטבול בארצות הברית, שיעור פציעת המסטרינג עמד על 12% מסך כל הפציעות, ושיעור הפציעה החוזרת הוא יוצא דופן ועומד עד 32%. זוהי הפציעה השכיחה ביותר בכדורגל, ומהווה כ 29% מהפציעות אצל ספרינטרים. למה אני מספר לכם את המספרים האלו? כדי שנבין את חשיבות השיקום וההכנה המוקדמת לפני החזרה למגרש. שיעור ההישנות הגבוה ביותר לחוות פציעה חוזרת מתרחש בשבועיים הראשונים לאחר החזרה לספורט. ממצא זה מעיד על כך שישנם ליקויים ממושכים ומגבלות פונקציונליות, שלא קל לזהותם במבחנים השגרתיים טרם החזרה לספורט.

אבחנה מבדלת:

אתלטיקליניק | מכון פיזיותרפיה ספורט: פציעת המסטרינג. רפואת ספורט

גורמים:

לאחר בדיקות רבות ואין ספור מקרים, דבר אחד ידוע לכל- הגורם שמנבא בצורה הטובה ביותר את הסיכון לפציעת המסטרינג, הינו פציעת המסטרינג קודמת!
ישנם כמובן גורמי סיכון רבים לפציעת המסטרינג, חלקם ניתנים לשינוי וחלקם אינם ניתנים לשינוי, אבל אף אחד מהסיכונים הנ"ל לא הוכח בצורה חד משמעית כמו פציעת המסטרינג קודמת. זה לא אומר שאם מישהו חווה פעם אחת פציעה בהמסטרינג, הוא בהכרח ייפצע שוב, אבל בהחלט סיכוייו גבוהים יותר בעתיד לחוות פציעה נוספת.

גורמי הסיכון שאינם ניתנים לשינוי:

  • פציעה קודמת.
  • גיל מבוגר.
  • מוצא אתני.

גורמי הסיכון שניתנים לשינוי:

  • חוסר איזון בכוח בין שריר הארבע ראשי להמסטרינג
  • חוסר גמישות.
  • עייפות.
  • חולשת שרירי ההמסטרינג.
  • חוסר גמישות בשריר הארבע ראשי
  • ליקוי בכוח ובקואורדינציה של שרירי האגן והליבה.

כחלק מהבדיקות שיש לבצע בעת פציעת המסטרינג עלינו להתייחס לעוד אלמנטים ומבנים בגוף.

להלן 3 נקודות שיש לשים עליהן את הדגש בין היתר:

האגן – האגן הינו מבנה שקרוב וקשור לשרירי ההמסטרינג ולכן עלינו לבדוק אותו לעומק ואם עולה הצורך, "לשנות" את המנח שלו כדי להשיג שליטה טובה יותר בירך ובשרירים בירך.

עזרה מ"חברים" – כדי להוריד מהעומס בעת ביצוע חלק מהפעולות של שרירי ההמסטרינג, ישנו צורך בשיתוף פעולה של שאר השרירים, לדוגמה: עלינו לוודא שיש הפעלה של שרירי הישבן יחד עם שרירי ההמסטרינג, בעת ביצוע יישור הירך.

לנוע נכון – על הספורטאי להיות בעל יכולת לשלוט בתנועות הירך ויחד עם זאת לשמור על עמוד השדרה/שרירי הליבה בצורה ניטרלית ויציבה, היכולת לבצע תנועה מסוימת מבלי לקבל פיצוי מחלק אחר בגוף הינה חשובה.
בהסתכלות יותר ממוקדת על הדרך לבצע אימון כך שנצמצם ככל האפשר את הסיכון לפציעה חוזרת, יש לבצע חיזוק לשרירי ההמסטרינג, בדגש על חיזוק אקסצנטרי (eccentric) במנח שבו השריר מוארך ועבודה על ייצוב האגן והגב התחתון.

מבחנים דינמיים ופונקציונליים יכולים לעזור בהערכת הספורטאי לגבי זמן החזרה למגרש, ובמציאת ליקויים כאשר המבחנים הקליניים נראו תקינים.

אתלטיקליניק – מכון פיזיותרפיה והמרכז המתקדם לרפואה אורתופדית ופיזיותרפיה. פיזיותרפיית ספורט זאת המומחיות שלנו.

אולי יעניין אותך גם

לפרטים נוספים ולקביעת פגישה השאר פרטים ואחד מנציגנו יחזור אליך בהקדם!

יש לכם סתם שאלה או בירור?
אנחנו זמינים בוואטסאפ

נשמח לעזור :)

אין תחליף לייעוץ וטיפול מקצועי!
לייעוץ מהמומחים שלנו, מלא/י את הטופס הבא ונחזור אליך בהקדם: