אביזרי אימון בחדר כושר

הכירו את אתלטיקליניק: מכון פיזיותרפיה, הבית של הספורטאים

מכון פיזיותרפיה מתקדם לרפואה אורתופדית ופיזיותרפיה. במרכז תפגשו את הרופאים ואנשי המקצוע המומחים ביותר בתחומם כולל אורתופדיה, שיקום, אימון, תזונה וליווי מקצועי.

 

ציוד אימונים.היום יש המון ציוד שנחשב לציוד חובה לאימונים, למעשה יש כל כך הרבה סוגי אביזרים לאימונים שאי אפשר להכניס את כולם למאמר אחד בלי לקבל דלקות באצבעות, לכן אתמקד בציוד שמלווה אותנו כבר כמה עשרות שנים והציוד היחיד שבאמת יש לו אילו תועלות באימונים ואסביר למי הציוד הזה מומלץ ולמי לא.

אתחיל מהאביזר הנפוץ ביותר – חגורת הגב.

תפקיד: מתן משוב חיצוני להפעלת שריר הבטן וניצול טוב יוטתר של הלחץ התוך בטני ליצירת אנרגיה, בגרך כלל בתרגילים מורכבים וההכי מוכרים שבהם אלה הסקוואט, דדליפט, לחיצות חזה וכתפיים וכמובן הרמות אולימפיות.
מתי להשתמש בה: בדרך כלל השימוש הכי נכון שלה למרות השם שלה הוא לא לשמירה על הגב, התפקיד שלה הוא להשתמש בכמה שיותר לחץ בטני כדי ליצר כמה שיותר כח ולהרים הכי הרבה משקל למספר חזרות נמוך , בדרך כלל בין חזרה אחת לחמש.
בפועל החגורה הזו יעילה ואפילו חיונית למתחרי כח למיניהם, כי זה ציוד שמותר להשתמש בו בתחרויות וכמו שכבר ציינתי החגורה הזו עוזרת לשפר גיוס אנרגיה במידת מה.

מתי זה לא יעיל: אם המטרה שלכםן שזה "לשמור על הגב" אז החגורה הזו עושה זו רק בעקיפין, מה שבאמת שומר על מנח הגב זו הטכניהק שלכם ומאפשרת תנועה טובה וגיוס של מספר רב של שרירים בצורה הכי נכונה להם (בכוונה איני מציין כאן את המונח "גב עגול" כי על זה דיונים רבים), החגורה בעצם לא יעילה כשומרת על הגב מהסיבה הפשוטה שאם אין לכם טכניקה טובה ללא חגורה אז היא לא תפתור את זה באורח פלא, ההמלצה שלי למי שאינו תחרותי היא לא להגיע למצב של שימוש באביזרים כאלה, עבדו תמיד בטכניקה ומשקל שמנתאימים לכם, אין טעם לנסות לעבור את הגבול, השאירו זאת למקצוענים.
כלל: החגורה ממקסמת כח בטכניקה נכונה ולא פותרת בעיות של טכניקה.

אביזר הבא: רצועות ברכיים?

נתחיל בזה שיש מספר סוגי רצועות לברכיים, יש רצועות ליפוף מגומי שחונקות לגמרי את הרגל – מקומם למתאמנים תחרותיים בלבד ושמים אותם בזמן הסט וישר אחריו מורידים אותם, בנוסף ישנם שרוולי ברכיים גם הם מגומי ולמרות שהמטרה שלהם זהה כאן יש מקום לדיון על אופי וזמן השימוש.

תפקיד: מעניק תחושת ביטחון ומשפר אלסטיות של הברך מה שמאפשר להרים מעט יותר משקל בתחתית הסקוואט (בדגש על סקוואט)

מתי להשתמש בזה: כמובן מתאמנים תחרותיים שתחרים בקטגוריה שמאפשרת אביזרים צריכים להתאמן עם הרצועות מדי פעם כדי לדעת איך זה מרגי שוכדי להתכונן עם משקלי התחרות, מעבר לזה אפשר להשתמש ברצועות כדי לקבל איזשהו ביטחון בתנועה, יש מתאמנים שמפחדים נורא שהברכיים תיפצענה בזמן סקוואט ורצועות כאלה נותנות ביטחון, במקרה כזה אמליץ להשתמש מדי פעם ברצועות אבל רוב הזמן בלי, עדיין חשוב ללמוד להסתדר ללא אביזרים.

מתי לא להשתמש: אם אין כאב שהרצועה פותרת, אם הפחד שלכם בסקוואט הוא רק במשקלים מאוד גבוהים שגם ככה אתם לא אמורים להרים ואם אתם בסדר גמור ולא מתכוננים להתחרות בקרוב – אין סיבה להשתמש ברצועות כאלה.

כלל: אם אתם לא תחרותיים והרצועה לא פותרת כאב או פחד במשקל סביר – לא להשתמש.

אביזר הבא: רצועות אחיזה

תפקיד: הורדת העומס משרירי האמה כדי לאפשר אחיזה טובה יותר , פעמים רבות מה שמכשיל אנשים בדדליפט או במתח אלה שרירי האמות שפשוט לא מצליחים להחזיק את המוט או המתח ולמרותצ שנדמה שיכלנו להרים עוד כמה חזרות ,המוט פשוט נופל.

מתי להשתמש בהן: אם מה שמפריד ביניכם לבין משקל גבוה בדדליפט זו האחיזה שנפתחת אז תשדתמשו, כנ"ל במתח אם הבעיה היא האחיזה אז שווה להתשמש ברצועות האלה כי שתוכלו לעבוד ממש טוב על הגב והדדליפט שלכם, אבל זה חייב להיות מלווה בעבודה ספציפית על האחיזה בתרגילי נשיאה כדוגמת ה-farmers walk.

מתי זה לא יעיל: אם כל מה שזה נותן לכם זו חזרה אחת יותר במתח, או שפשוט "נח" לכם יותר בדדליפט ותרגילי משיכה אחרים אז אל תשתמשו, פשוט תעבדו ללא

רצועה ותנו לאחיזה שלכם להתחזק בהתאם.

חשוב להדגיש – בזמן שימוש ברצועות האחיזה של שתי הידיים תהיה באותו כיוון כמו בתמונה, ולא אחיזה משולבת (יד אחת בפרונציה ויד אחת סופינציה)

כלל: אם הפער בכמות החזרות/משקל עם ובלי רצועה הוא קטן – לא נחוץ.

אפילוג:

כאמור יש עשרות ואפילו מאות אביזרים בחדרי כושר ועל כל אביזר יש מאות אדמורים שיספרו לכם כמה זה חשוב נחוץ וחיוני, בפועל נסו לשמור את האימונים שלכם כמה שיותר "חלקים ונקיים" כדי שלא תפתחו תלות באיזשהו אביזר בזמן האימונים, אין בזה באמת צורך.

אולי יעניין אותך גם

לפרטים נוספים ולקביעת פגישה השאר פרטים ואחד מנציגנו יחזור אליך בהקדם!

יש לכם סתם שאלה או בירור?
אנחנו זמינים בוואטסאפ

נשמח לעזור :)

אין תחליף לייעוץ וטיפול מקצועי!
לייעוץ מהמומחים שלנו, מלא/י את הטופס הבא ונחזור אליך בהקדם: