נקע גבוה בקרסול

High Ankle Sprain

הכירו את אתלטיקליניק: מכון פיזיותרפיה, הבית של הספורטאים

מכון פיזיותרפיה מתקדם לרפואה אורתופדית ופיזיותרפיה. במרכז תפגשו את הרופאים ואנשי המקצוע המומחים ביותר בתחומם כולל אורתופדיה, שיקום, אימון, תזונה וליווי מקצועי.

 

נקע גבוה בקרסול מתאר מצב של פגיעה בחלק מרצועות הקרסול, מעט מעליו. הרצועות שנפגעות מחברות בין 2 העצמות הגדולות של השוק, עצם השוקית (fibula) ועצם השוקה (tibia), ותפקידן לעזור בייצוב הקרסול בזמן פעילויות כגון הליכה או ריצה.
פציעה זו מתרחשת לרוב בעקבות פגיעה סיבובית של הקרסול והיא פחות נפוצה מהנקע הרגיל בחלק התחתון של הקרסול.

נקע נמוך אל מול נקע גבוה

נקע נמוך בקרסול מהווה את הנקע הנפוץ יותר, הוא מתרחש בעת סיבוב הקרסול לכיוון החלק הפנימי של הרגל, מה שגורם למתיחה/קרע ברצועות בחלק החיצוני של הקרסול.
נקע גבוה בקרסול יכול להתרחש בעת שבר בעצם העקב או בעת פגיעה ברצועת הדלתואיד בחלקה הפנימי של הקרסול.
לעיתים שבר זה נקרא גם syndesmotic ankle sprain כשיש פגיעה גם ברצועות וגם בעצם.

סימנים:

כמו בנקע נמוך גם כאן נראה את הסימנים האופייניים לנקע בקרסול, נפיחות, כאב ושטף דם. בנוסף, בפציעה זו ייתכן שהמטופל יוכל לדרוך על הרגל עם כאב שיורגש בחלק האחורי של העקב בין עצם השוקית לשוקה. הכאב יוחמר בעת עליית/ירידת מדרגות ובפעילויות שבהן יש כיפוף כפי של כף הרגל. במקרה של נקע גבוה בשילוב עם שבר באחת מעצמות הקרסול, המטופל לא יוכל לדרוך על הרגל.

גורמים:

הגורם העיקר לנקע גבוה הוא סיבוב של הקרסול, לרוב לכיוון החלק החיצוני של הרגל. פציעה זו מתרחשת גם בעת פעילות ספורטיבית, בעיקר בספורט מגע, כך שאתלטים נמצאים בסיכון גבוה יותר מיתר האוכלוסייה, כמו כן חוסר יציבות כרוני, גמישות יתר וחולשה שרירית מעלים גם כן את הסיכון לפציעה.

אבחון:

בתחילה המטפל ישאל כיצד קרתה הפציעה כדי לקבל פרטים על מנח הקרסול בעת הפגיעה.
לאחר מכן תבוצע בדיקה פיזית ותפקודית על מנת להבין מה הקושי של המטופל ואילו פעולות גורמות לכאב, והבנה היכן כואב כדי לדעת אם זה נקע נמוך, גבוה, שילוב ביניהם והאם יש מעורבות של פגיעה בעצם.
לפי הממצאים יחליט המטפל האם ישנו צורך בבירור נוסף בעזרת בדיקות הדמיה.

משך הטיפול והשלב הראשוני תלויים בחומרת הנקע ובעצמת הכאב. ככלל, הטיפול יהיה לפי עקרונות הטיפול כמו בנקע רגיל, בימים הראשונים נרצה להגן על המפרק מפגיעה נוספת, ע"י חבישה והורדת פעילות. לאחר הימים הראשונים בהם המפרק כאוב ונפוח, נתחיל בתרגול לטובת הנעה ותזוזה במפרק והתחלה של העמסה על המפרק. התנועתיות של הקרסול תעזור בזירוז הורדת הנפיחות ושימור טווחי תנועה בקרסול.
לאחר מכן נרצה להגיע למצב שהמטופל דורך על הרגל והולך בתבנית הליכה תקינה ללא צליעה ונבצע תרגול בנשיאת משקל על הרגל ונעלה את דרגת הקושי עד כדי תרגול על רגל אחת.
בתרגול נרצה להחזיר למטופל את תחושת הביטחון ולשפר את יציבות הקרסול. 

אולי יעניין אותך גם

לפרטים נוספים ולקביעת פגישה השאר פרטים ואחד מנציגנו יחזור אליך בהקדם!

יש לכם סתם שאלה או בירור?
אנחנו זמינים בוואטסאפ

נשמח לעזור :)

אין תחליף לייעוץ וטיפול מקצועי!
לייעוץ מהמומחים שלנו, מלא/י את הטופס הבא ונחזור אליך בהקדם: