הפציעה של אלכסנדר זברב

מה קרה לאלכסנדר זברב בטורניר הרולאן גרוס בקרסול. הסברים על הפציעה, זמן השיקום וצפי לחזרה לספורט

הכירו את אתלטיקליניק: מכון פיזיותרפיה, הבית של הספורטאים

מכון פיזיותרפיה מתקדם לרפואה אורתופדית ופיזיותרפיה. במרכז תפגשו את הרופאים ואנשי המקצוע המומחים ביותר בתחומם כולל אורתופדיה, שיקום, אימון, תזונה וליווי מקצועי.

 

הרולאן גארוס כבר מאחורינו ורפאל נדאל הרים עוד גראנד סלאם. אבל הסיפור המעניין יותר הוא דווקא על הכוכב העולה של הטניס – אלכסנדר זברב, הגרמני בן ה-25 שבזמן המערכה השנייה מול אותו נדאל, קרע מספר רצועות בקרסול ימין. לא נעים בכלל…

ההודעה ברשתות החברתיות הייתה דרמטית מאוד מצידו של הטניסאי, ולקח זמן עד שקיבלנו עדכון לגבי חומרת הפציעה. 

אז בואו נראה מה חשוב לדעת על הפציעה של זברב?

יש רצועות בקרסול?

כן, יש מספר רצועות בקרסול במספר מקומות וגבהים, הן בחלקים הפנימיים של הקרסול, והן החיצוניים. הליגמנטים הרלוונטיים בקרסול עליהם מדברים בדיווחים הם ATFL, CFL ו-PTFL. שלושתם נמצאים בחלק החיצוני והנמוך של הקרסול ושלושתם עשויים להיפגע במנגנון הפציעה בו זברב היה. לפי חלק מהמחקרים, נקעים בקרסול מהווים כ- 20%-25% מסך כל הפציעות בטניס.

רגע, מנגנון פציעה?

לנקעים בקרסול יש מנגנון מסוים אותו ראינו באופן מאוד ברור אצל זברב. שינוי כיוון או בלימה כשכף הרגל פונה פנימה וכל כף הרגל והקרסול מתגלגלים כלפי פנים. המצב הזה, בגלל המיקום של הרצועות בקרסול, יכול להביא למתיחה שלהן ואפילו לקרעים.

כמה זה חמור?

החומרה בגדול מתחלקת ל-3 דרגות:

  1. מתיחת רצועה
  2. קרע חלקי עם מתיחה של הרצועות
  3. קרע מלא


לפי הדיווחים האחרונים מדובר על קרעים במספר רצועות בקרסול, כך שככל הנראה מדובר על הדרגה החמורה מבין השלוש.

אז מה יקרה לזברב?

ברוב המקרים אפשר לפתור פציעה כזו אחרי שיקום ופיזיותרפיה, בפרק זמן משתנה של 3-12 שבועות ולעיתים יותר. הפיזיותרפיה בסיטואציה הזאת מאוד חשובה. לפי מחקרים יש סבירות של נקעים חוזרים עד כ- 70%, ועם סיבוכים נוספים של חוסר יציבות וכאבים כרוניים, כשהתערבות של טיפול שמרני יכולה להקל על כל אלו.

נקודה חשובה נוספת היא משך הזמן ומספר ההערכות שהצוות הרפואי של זברב לקח. כל מי שמכיר את תחום רפואת הספורט (או אפילו היכרות כללית עם פציעות ספורט) יכול היה להמר די בוודאות שמדובר על קרעים ברצועות בקרסול (בגלל המנגנון אותו הזכרתי). אך לאור הקושי של זברב לעמוד על הרגליים, והעוצמה בה הפציעה התרחשה, היה חשוב לוודא שלא מדובר בנוסף בשברים מקומיים או נזק למבנים סחוסיים אצל הגרמני. לפי ההערכות האחרונות נראה שמדובר על רצועות בלבד, ולמרות שקשה לראות זאת כך כרגע, זברב יכול לראות את עצמו בר מזל, שכן השיקום שלו היה עשוי לקבל תפנית לא פשוטה בדמות של ניתוח ושיקום ארוך וקשה יותר.

 

כל הכבוד לאלכסנדר זברב על טורניר מצוין! אנחנו מאחלים לו בהצלחה בשיקום, ומצפים לראות אותו שוב על המגרשים.

 

לפרטים נוספים ולקביעת פגישה השאר פרטים ואחד מנציגנו יחזור אליך בהקדם!

יש לכם סתם שאלה או בירור?
אנחנו זמינים בוואטסאפ

נשמח לעזור :)

אין תחליף לייעוץ וטיפול מקצועי!
לייעוץ מהמומחים שלנו, מלא/י את הטופס הבא ונחזור אליך בהקדם: